Situace kolem produkce drůbeže v Rusku se zlepšuje

Národní organizace masného průmyslu Ruska oznámila, že domácí produkce drůbeže, i přes nedávný nárůst nákladů na krmiva, je na dobré cestě. Současné zdroje drůbežího masa sice ještě nemohou zcela pokrýt tuzemskou poptávku ve výši zhruba 3,5 milionů tun, ale přesto má již nyní tato oblast ambiciózní plány využít v budoucnosti místní produkci také pro vývoz.

Bylo odhadováno, že v Rusku bude v roce 2010 vyrobeno celkem 2,9 milionů tun drůbežího masa. V konečném výsledku dosahoval přírůstek výroby ruské produkce od roku 2005 výše 109 %.

Podle prognózy svazu výrobců drůbeže by mohla v roce 2011 výroba drůbežího masa v Rusku od roku 2010 vzrůst o zhruba 300 000 t. Uvedený svaz proto apeloval na vládu, aby jejich členské podniky podpořila.

Maloobchodní ceny domácího drůbežího masa zůstaly po celý rok 2010 stabilní. Vzhledem k tomu se drůbeží maso stává pro stále více ruských spotřebitelů finančně dostupné.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info