V Benešově budou od dubna pořádat pravidelné farmářské trhy

V Benešově chtějí od dubna pořádat pravidelné farmářské trhy, na nichž budou zemědělci nabízet své produkty. Poprvé se ve městě konaly loni na podzim, kdy se setkaly s příznivou odezvou veřejnosti. Radnice je chce proto pořádat i letos. První trhy jsou plánovány 16. dubna, a to opět ve dvoře pivovaru Ferdinand. Opakovat by se měly jednou měsíčně, řekl ČTK místostarosta Roman Tichovský (ODS).

Trhy, na nichž zemědělci či malovýrobci potravin nabízejí své zboží, se staly hitem loňského roku nejprve v Praze, poté se rozšířily i do dalších regionů. "Inspirovala nás Příbram, kde se farmářské trhy uskutečnily. Říkali jsme si, že to zkusíme u nás taky," uvedl Tichovský.

V Benešově budou prodejci nabízet své zboží podle sezony. První trhy jsou plánovány před Velikonocemi, proto bude nabídka směřovat k těmto svátkům. V prodeji budou vejce, různé druhy velikonočního pečiva, velikonoční pomlázky, košíky, kraslice a sušené vazby. Kromě toho bude možné nakupovat tradiční sortiment farmářských trhů, tedy sýry a mléčné výrobky, med, ryby, víno, šťávy, koření a podobně.

Trhy se budou konat každý měsíc až do listopadu, kdy jsou plánovány zabijačkové hody. Farmářské trhy se konají i v řadě dalších měst v celém Česku.

Autor: ČTK

www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info