Očima ekofarmáře: V hypermarketu by maso ani zeleninu nekoupil. Umí si totiž vyrobit vlastní.

Levně a rychle nebo pomalu a přirozenou cestou? Ekologičtí zemědělci rozhodně nelámou rekordy v množství vyrobených produktů. Jako jedni z mála se totiž inspirují zemědělstvím našich předků, které pod tlakem obchodních řetězců pomalu upadá. Ekofarmáři však mají podle svých slov v rukávu jiný trumf - úctu k zákonům přírody. Další díl pořadu Náš venkov na České televizi se dívá na svět očima ekofarmáře a Bio-info.cz jej vřele doporučuje.

Farmáři, s nimiž byl natočen tento díl, se rozhodli pěstovat zeleninu, chovat krávy, prasata nebo slepice bez pomoci umělých aditiv. Svým spotřebitelům tak nabízí zcela jiné produkty, vypěstované či chované v přirozených podmínkách, bez stresu velkovýkrmen a bez používání umělých hnojiv. Jak sami říkají, jejich produkty jsou vyrobeny přirozeně v souladu s přírodou. Navazují tak na tradice svých předků, bez intenzivní výroby a honbou za ziskem.

Z pořadu se dozvíte, jak to na takové farmě chodí, o cestě potravin z farem na váš stůl, o postojích farmářů k průmyslové výrobě potravin a mnoho dalšího.

V pořadu se objeví tyto farmy:

Rodinná ekofarma Husák

Farma Latifundie, Farma Čapí letka - hojně prodávající farmy na farmářských trzích (například v Dobříši nebo Příbrami).

Biofarma Sasov - v současné době bojující ekofarma. Více se můžete dozvědět z našeho článku.

Celý pořad je možné přehrát zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info