Soud začne řešit spor o neplatnost prodeje náchodského pivovaru

Krajský soud v Hradci Králové dnes začne řešit spor o neplatnost předloňského prodeje městského pivovaru v Náchodě. Neplatnosti smlouvy na prodej pivovaru se domáhá společnost Pivovar Holba, která byla jedním z uchazečů o pivovar. Město ho v březnu 2009 za 150 milionů korun prodalo liberecké firmě LIF.

Pokud by soud smlouvu označil za neplatnou, hrozilo by to, že by si LIF a město musely vrátit peníze a pivovar. Radnice však 150 milionů korun, které za pivovar dostala, už nemá.

Pivovar Holba za náchodský podnik nabídl 185 milionů korun. Podle dřívějšího vyjádření tehdejšího starosty Oldřicha Čtvrtečky (ODS) by však město při akceptování podmínek Holby za pivovar dostalo pouze 136,5 milionu korun.

Předloňský prodej akcií pivovaru firmě LIF také provází policejní vyšetřování. Policie kvůli údajným machinacím při prodeji stíhá exstarostu Čtvrtečku. Ten jakékoliv pochybení odmítá. Soud v lednu případ vrátil státnímu zastupitelství k došetření.

Náchodský pivovar Primátor loni zvýšil prodej piva o tři procenta na 126.618 hektolitrů. Více než pětinu prodeje zajistil export, který vzrostl o téměř čtyři procenta.

Autor: ČTK

www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info