Českoskalický Farmet posiluje nejen ve Francii

Společnost Farmet a.s., z České Skalice zabodovala na mezinárodních veletrzích SIMA v Paříži a ArgoTech v Polsku. Pařížský veletrh patří k nejvýznamnějším v Evropě, je zaměřen na zemědělskou mechanizaci a technologie používané při prvovýrobě i následném zpracování plodin. Farmet si odváží rozjednané kontrakty s několika desítkami francouzských farmářů a podařilo se domluvit i nová dealerská zastoupení, včetně generálního importéra, tvořící obchodní síť po celé Francii.

Farmet, který loni znásobil tržby, dvě třetiny produkce exportuje do 19 zemí světa. Letos významně stoupne exportní podíl obratu na francouzském trhu. Další velké odběratele má firma na Ukrajině, v Polsku, Rusku, Německu a mnoha dalších, nejen evropských zemích.Společnosti Farmet se vyplatila investice do velké výstavní plochy o rozloze 355 m2. Rozsáhlá expozice dávala vystaveným exponátům patřičně vyniknout v jejich kvalitě a moderním designu.

Výběr strojů jednak zohlednil potřeby francouzských farmářů, ale rovněž ilustroval šíři sortimentu. Mezi exponáty tak nechyběly kombinátory KOMPAKTOMAT a kypřiče řad DUOLENT, TRIOLENT, a FANTOM. Mezi farmáři vyvolaly velký zájem novinky značky Farmet. Jednak diskový podmítač DISKOMAT s unikátní koncepcí rámu a patentovaným systémem sklápění a dále pak zcela nová řada pneumatických diskových secích strojů MONSUN. V expozici se představila jak velmi kompaktní secí kombinace s rotačními branami MONSUN MC, tak i secí stroj MONSUN MA v agregaci s kombinátorem KOMPAKTOMAT. Konstrukční detaily, spolu s velmi kvalitním dílenským zpracováním a špičkovou povrchovou úpravou sklidily ocenění odborné veřejnosti.

„Jako každý trh, i ten francouzský má svá specifika. Zatímco na našem, ukrajinském nebo ruském trhu, kde se hospodaří od větších až po rozsáhlé scelené plochy, zemědělci požadují stroje s šířkou záběru od 6 - 8 metrů nebo extrémně na Ukrajině až téměř 16 metrů, ve Francii se hospodaří většinou na farmách s menší hektarovou výměrou. Na řadu tak přichází originálně řešené stroje s menší šířkou záběru, které svou obratností umožňují farmářům efektivně obdělávat pozemek bez tzv. hluchých míst“ vysvětluje marketingový ředitel společnosti Zdeněk Slavík.

Aktuálně se společnost Farmet představila také na tradiční výstavě zemědělské techniky AgroTech v Kielcích, která skončila 13. března. Výstava byla obsazena všemi významnými výrobci zemědělské techniky včetně výrobců traktorů. Zájem polských farmářů o techniku na zpracování půdy byl silný, a to jednak vlivem nastupující sezóny tak i z důvodu potřeby obnovy technického parku. Expozici Farmetu tak navštěvovali především konkrétní zájemci z řad zemědělců, ale rovněž zájemci o prodej techniky. Prodejní síť Farmetu v Polsku se díky těmto kontaktům letos opět rozroste.

O firmě Farmet: Farmet, a.s., je stoprocentně česká firma, byla založena v roce 1992, začínala v malé dílně se 4 pracovníky. V roce 1994 vstoupila do původní společnosti Ekostroj a počet zaměstnanců vzrostl na 100. V roce 1995 začala stavět lisovny plodin v zahraničí. V roce 1997 získala firma potřebné certifikáty ISO a zároveň investovala do modernizace výrobního areálu. V roce 2009 společnost získává první místo v soutěži Firma roku. Firma stabilně drží ziskové hospodaření, v současné době zaměstnává přes 200 lidí a loňské tržby budou řádově o desítky procent převyšovat tržby roku 2009, které podle Obchodního rejstříku činily téměř 260 miliónů korun.

Kontakt:

in print-pu, Mgr. Josef Šíf, K Vinici 966, 530 02 Pardubice, tel.: 466 304 802, 731 109 155, sif@volny.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info