Bagety Crocodille míří na německý trh

Největší český výrobce baget, firma Crocodille, se chystá proniknout na další zahraniční trh. Po Maďarsku a Rakousku připravuje expanzi do Německa. „Do konce letošního roku bychom chtěli prodat první bagetu v Berlíně,“ řekl deníku E15 obchodní ředitel firmy František Komora. Kromě Berlína má Crocodille zálusk na další pětici velkých německých měst.

„Pro nás jsou zajímavá města od 1,5 milionu obyvatel,“ doplnil Komora. Po čtyřech letech od vstupu na maďarský trh má Crocodille v Budapešti na 500 prodejních míst a za dva roky působení ve Vídni zhruba 300 lokalit. Rakouský trh podle Komory ukázal, že vedle sebe mohou fungovat jak prodejci čerstvých sendvičů, tak balených výrobků, které nabízí Crocodille.

Na základě této zkušenosti firma doufá, že uspěje i na německém trhu. Crocodille nejčastěji prodává bagety a doplňkové nápoje či sladkosti v supermarketech, na čerpacích stanicích nebo v kantýnách.

Nyní se i na tuzemském trhu snaží získat další odbytiště a rozšiřuje nabídku o zapečené panini. „Věříme, že dokážeme oslovit i zákazníky nových prodejních kanálů, jako jsou kavárny, bary a hotely. Zatím testujeme zapečené panini ve 20 prodejních místech,“ vysvětlil Komora.

Hospodářské výsledky za loňský rok firma zatím nezveřejnila. Její ředitel však připouští, že také ji poznamenala krize. „Nebýt toho, že otevíráme nová prodejní místa v Česku, tak bychom zaznamenali

meziroční pokles,“ přiznává Komora. Do roku 2007 přitom obraty firmy rostly dvojciferným tempem. Předloni společnost dosáhla obratu 704,6 milionu korun při zisku zhruba 84 milionů. „Co se týče obratu za rok 2010, půjde meziročně o mírný nárůst. Zisk zůstane zhruba ve stejné výši,“ uvedl Komora.

Firma Crocodille vznikla v roce 1991. Vlastní ji Petr Cichoň.

Hlavní závod firmy sídlí v Žiželicích nad Cidlinou.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info