Vinaři z ČR se přes víkend vydají na mezinárodní veletrh ProWein

V neděli 27. března začíná mezinárodní veletrh vinařství a lihovarnictví ProWein v Düsseldorfu, který potrvá až do úterý 29. března. Ve společné národní expozici se za Českou republiku představí Templářské sklepy Čejkovice spolu s dalšími pěti vinařskými firmami.

Na veletrhu v německém Düsseldorfu se v průběhu třech dní představí celkem 3400 firem z Evropy, Ameriky, Afriky, Asie a Oceánie. Výrobci i obchodníci zde získají přehled o aktuální nabídce, nových trendech a inovacích v oboru vína a lihovin. Vinaři z ČR budou svá vína prezentovat ve společné národní expozici realizované Vinařským fondem a Národním vinařským centrem. Templářské sklepy Čejkovice nabídnou vína nové exkluzivní řady Sanctus Victoria a také úspěšné řady Komtur Ekko.

Vína řady Sanctus Victoria s přívlastkem pozdní sběř až výběr z hroznů jsou vyrobena z nejvyšších partií hroznů ročníku 2009. Pro novou řadu byla vyvinuta i speciální láhev s originální etiketou obsahující úryvky z dávných listin. Tato řada, stejně jako řada Komtur Ekko, je určena vybraným zařízením ze segmentu gastro. „Templářské sklepy chtějí potvrdit kvalitu vín z ČR a proto v Düsseldorfu představí to nejlepší z jejich vinic a sklepů“, říká Jakub Šamšula sommelier Templářských sklepů.

Vína z ČR se budou prezentovat i v „degustační zóně“. V rámci oficiálního programu je pro návštěvníky veletrhu připravena také řízená degustace. Očekává se účast více než čtyřiceti tisíc odborných návštěvníků.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info