První ze sedmi Farmářských slavností pro rodiny s dětmi již zítra!

V sobotu 2. března začíná na kozí farmě Dvůr Ratibořice série Farmářských slavností pro rodiny s dětmi. Cílem organizátorů (společnost Park Tři věže a Asociace soukromého zemědělství ČR s podporou Ministerstva zemědělství) je ukázat dětem život na farmě, propagovat prodej čerstvého zboží přímo z farem a přilákat zájemce o zemědělství a kvalitní potraviny přímo ze dvora, a to především rodiny, které chtějí strávit netradiční den na venkově. Srdečně zveme všechny!

Na návštěvníky čeká bohatý program - pro děti bude připravena farmářská stezka, hledání pokladu, archeologická vesnička a mnoho dalších her, díky nimž se dozvědí víc o zemědělství. Rodiče mohou mezitím nakoupit čerstvé potraviny a řemeslné výrobky přímo z okolních farem. V průběhu celého dne budou na farmě vystupovat také místní folklórní soubory.

Dvůr Ratibořice je členem ASZ Třebíč, jejich hlavní činností je chov koz, zpracování mléka a prodej širokého sortimentu výrobků z něj. Kromě toho se rodina Dobrovolných věnuje také chovu ovcí a agroturistice.

Další Farmářské slavnosti budete mít možnot navštívit v průběhu celého roku na členských farmých ASZ, které byly vybrány na základě jejich úspěchu v soutěži o Farmu roku. Jednotlivé farmy jsou zaměřeny na chov dojnic, koní, jelenů či masného skotu, produkci mléčných výrobků a agroturistiku.

23. duben - Farma Mejsnar, Klášterní Lhota (ASZ Trutnov)

28. květen - Kunclův mlýn, Svatý Jan (ASZ Příbram)

18. červen - Farma rdoiny Daškových, Slavětín nad Metují (ASZ Náchod)

17. září - Stáj Židovice (ASZ Louny)

8. říjen - Angus farma Rančice (ASZ Český Krumlov)

12. listopad - slavnostní zakončení v Národním zemědělském muzeu

Kancelář ASZ ČR

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info