Souhrn událostí uplynulého dne – 6. 4. 2011

Česko dostane peníze z globalizačního fondu

Evropský parlament nakonec přiřkl 323 820 eur (zhruba osm milionů korun) pro Českou republiku. Celá částka by měla zpětně pokrýt program podpory s hledáním práce pro několik stovek bývalých pracovníků společnosti Unilever ČR, která uzavřela továrnu v Nelahozevsi na Mělnicku. Jde přitom o vůbec první případ, kdy Česko obdrží finance z takzvaného globalizačního fondu EU (EFG). "Nelahozeves... je do značné míry závislá na výrobě potravin a více než 25 procent těch, kteří v této oblasti hledají práci, mají pouze základní vzdělání.

Všechna masa by se mohla označovat původem už za půl roku

Nejen vepřové, ale také ostatní masa, by se zhruba za šest až 16 měsíců měla označovat zemí původu. V rádiu Impuls to včera řekl ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS), který se snaží v Evropské unii označování těchto jednosložkových potravin prosadit. U vepřového masa to vyvolala aféra kolem výskytu dioxinu v mase vyprodukovaném v Německu na přelomu roku. "Já jsem to načetl (návrh na označování jednosložkových, masných potravin) na jednání ministrů zemědělství myslím v lednu nebo v únoru.

Lesy ČR: 60 milionů na podporu veřejně prospěšných funkcí lesů v roce 2011

Podporu a rozvoj veřejně prospěšných funkcí lesů podrobně popisuje dokument nazvaný „Program 2000 - zajištění cílů veřejného zájmu u Lesů České republiky“ (dále jen Program 2000). Tento program slouží k financování obnovy a údržby turistických cest a stezek, naučných stezek, odpočinkových míst, studánek, kulturních památek a mnoha dalších aktivit v lesích. „Realizaci Programu 2000 Lesy ČR zabezpečují z vlastních finančních prostředků, tedy z vytvořeného zisku.

Projekt „Systém manažerského vzdělávání pro posílení kapacity a efektivnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce“ se rozbíhá

Státní zemědělská a potravinářská inspekce v Brně započala s realizací projektu Systém manažerského vzdělávání pro posílení kapacity a efektivnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce registračního čísla CZ.1.04/4.1.00/58.00001, který je financován z prostředků Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ), prostřednictvím Evropského sociálního fondu v ČR. Projektový tým navrhnul základní schéma projektu na základě výzvy číslo 58, prioritní osy číslo 4 - Veřejná správa a veřejné služby, vyhlášené Ministerstvem vnitra ČR.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info