Novým prezidentem COPA je Gerd Sonnleitner

Zástupci evropských států ve farmářské organizaci COPA zvolili novým prezidentem pro období let 2011 – 2013 Gerda Sonnleitnera. Za viceprezidenty byli zvoleni Xavier Beulin (Francie), John Bryan (Irsko), Albert Jan Maat (Nizozemí), Juha Marttila (Finsko), Lorenzo Ramos (Španělsko) a Wiktor Szmulewicz (Polsko).

Gerd Sonnleitner je od roku 1997 prezidentem Německé selské organizace (BDV) a byl také prvním viceprezidentem COPA v období 2007 – 2011. Prezidentem COPA byl zvolen již v letech 2001 – 2003. Sonnleitner je aktivním zemědělcem na vlastní stohektarové farmě a zároveň vykonává mnoho významných pozic v různých zemědělských organizacích.

Xavier Beulin je prezidentem Francouzské farmářské unie (FNSEA) a hospodaří na farmě zaměřené na rostlinnou produkci a mléčný skot.

Juha Marttila je prezidentem Finské unie zemědělských producentů a vlastníků lesa. Od roku 2001 hospodaří na mléčné farmě.

Lorenzo Ramos je tajemníkem Španělské farmářské unie (UPA) a jako zemědělec se zabývá produkcí ovoce a květin.

Albert Jan Maat je od roku 2007 prezidentem Holandké farmářské unie (LTO). Předtím zastával funkci viceprezidenta Zemědělské komise Evropského parlamentu.

John Bryan je prezidentem Irské asociace farmářů (IFA) a zároveň vede intenzívní farmu na výkrm masného skotu.

Wiktor Szumlewicz je prezidentem Polské národní rady zemědělských komor (KRIR). Vlastní osmdesátihektarovou mléčnou farmu.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info