Na českém trhu je nedostatek polotovarů v kvalitě bio od domácích producentů

Praha (9. dubna 2011) - Biopizzu a další mražené polotovary prezentuje tento víkend v rámci veletrhu Biostyl 2011 na stánku PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců, jeho člen prodejna Biohome.

"Zájem o biopizzu je poměrně značný. Začali jsme ji dovážet z Německa zhruba před rokem," sdělily Kateřina Sochorová a Jitka Kvizdová z bioprodejny Biohome. Biopizzu kupují hlavně lidé, kteří i v dnešní uspěchané době dávají přednost potravinám v kvalitě bio. Oceňují hlavně možnost, že je možné čas od času moci sáhnout do mrazáku pro zásobu rychlé večeře. Na odbyt jdou především vegetariánská, sýrovo-špenátová ale i další druhy pizzy. Oblíbené jsou také minipizzy. V České republice se podobné produkty zatím mnoho nevyrábí, ačkoliv zákazníci by je zřejmě ocenili. Na veletrhu Biostyl se tato skutečnost potvrdila.

Je velká škoda, že je u nás jen málo producentů kvalitních biopolotovarů. Čeští zpracovatelé a producenti by podle nás měli hledat nové cesty k zákazníkům. Z tohoto důvodu PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců nabízí svým členům možnost užšího propojení řetězce producent - zpracovatel - zákazník. O možnostech a inspiraci, jak zefektivnit fungování tohoto systému a rozšířit nabídku čerstvých biopotravin, budou diskutovat účastníci letošní konference Bioakademie, která se bude tématu detailně věnovat,“ řekl Milan Kouřil z PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců. Na konferenci, konané na přelomu června a července v Lednici na Moravě, se objeví mimo jiné právě účastníci z Německa a Rakouska, kde řetězec producent - zpracovatel - zákazník velmi dobře funguje. „Budeme diskutovat o příkladech z praxe a o tom, jak je přenést do našich podmínek,“ dodal Milan Kouřil.

Nejen biopizzu můžete ochutnat na pražském výstavišti v Holešovicích až do neděle, kdy veletrh Biostyl 2011 končí.

Za PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Sylva Horáková

Další informace poskytne za PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců manažer Bioakademie 2011 Milan Kouřil (email: milan.kouril@pro-bio.cz., nebo manažerka svazu Kateřina Nesrstová (email: katerina.nesrstova@pro-bio.cz)

Poznámky:

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců má v současné době 656 členů. Sdružuje 581 farmářů, 75 bioprodejen a 275 členů PRO-BIO Ligy, sekce pro spotřebitele. Centrála svazu sídlí v Šumperku.

Biohome BIOPOTRAVINY je pražská prodejna s širokou nabídkou biopotravin. V biokvalitě zde můžete koupit vše, co je třeba k vaření: zeleninu, ovoce, maso, mléčné výrobky, vejce, sýry, uzeniny, tofu, hotová jídla, mraženou zeleninu a ovoce, mražené polotovary např. pizzy, hranolky, zmrzliny, nanuky, nápoje, mouky, cukrovinky, pečivo, velký výběr vín, luštěniny, kávy, čaje, vločky, koření, ořechy, semínka a další.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info