Češi přišli na chuť růžovému vínu, jeho produkce výrazně roste

Češi přišli na chuť růžovému vínu a jeho tuzemská produkce díky tomu v posledních letech výrazně roste. Růžové víno už vyrábí většina českých a moravských vinařství. Zatímco v roce 2006 se na výrobu růžových vín využilo zhruba šest procent modrých hroznů, tak loni to bylo již pětina. Vyplývá to z údajů, které dnes novinářům poskytli zástupci Vinařského fondu ČR.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info