Český traktor se prosadil na EXPO v Hanoji

Na 21. mezinárodním obchodním veletrhu VIETNAM EXPO v Hanoji, který se konal od 6. do 9. dubna, získal nejvyšší ocenění zlatou medailí traktor firmy WMC – Wise Market Company, a. s., z Prahy, určený pro práci v rýžových polích.

S velkým zájmem si jej při zahájení veletrhu prohlédla vietnamská státní delegace, kterou vedl místopředseda Národního shromáždění Vietnamské socialistické republiky Uong Chu Luu.

Zástupce společnosti WMC Marcel Winter jej seznámil s projektem z velké části vyrábět a následně montovat tento traktor přímo ve Vietnamu. Z ČR se budou dodávat pouze převodovky, motor traktoru bude z Japonska. Traktor pro rýžová pole účinně pomůže industrializaci vietnamského zemědělství. V den zahájení veletrhu všechny vietnamské televize v hlavních zprávách vysílaly záběry českého traktoru pro rýžová pole.

Firma věnovala vystavený traktor s příslušenstvím Ministerstvu zemědělství a rozvoje venkova VSR, které jej předalo k okamžitému vyzkoušení zemědělcům v provincii Nam Dinh, o čemž zveřejnil zprávu i časopis Nong nghiep VietNam (Vietnamský zemědělec). Snahou vedení WMC je, aby již na říjnovém průmyslovém veletrhu VIIF v Hanoji byl vystaven český traktor - produkt společného podniku ve Vietnamu, tedy výrobek »made in Vietnam« v kvalitě Evropské unie, určený pro vietnamské zemědělce i export do zemí ASEAN.

Zaujaly i další produkty

Velkou pozornost návštěvníků veletrhu ze 44 zemí i vystavovatelů z 16 zemí zaujaly i vystavené komponenty pro klimatizaci a vzduchotechniku firmy BEZTAK, s.r.o., z Pardubic, či na televizi předváděný software pro efektivnost televizní i rozhlasové reklamy firmy M.I.S., s. r. o., z Prahy, ochutnávka točeného piva z pivovaru Černá Hora z Blanska a minerální vody Mattoni (nabízela slovenská firma Siola – Czechtrade, s. r. o., z Bratislavy), či nabídka čerpadel firmy ISH&MSA ČERPADLA, a. s., z Olomouce.

Marcel WINTER, předseda Česko-vietnamské společnosti

V průběhu veletrhu se čeští vystavovatelé setkali s vedením Společnosti vietnamsko-českého přátelství ve VSR, v čele s předsedou Nguyen Minh Hongem, náměstkem ministra informatiky a telekomunikací VSR. FOTO - wmc

15. 4. 2011Marcel WINTER

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info