Svaz marginálních oblastí nesouhlasí s výměnou na postu ministra zemědělství

Na domácí politické scéně se v posledních dnech objevily návrhy na odvolání několika ministrů včetně ministra zemědělství Ivana Fuksy.

Svaz marginálních oblastí jakožto organizace zastupující farmáře z méně příznivých oblastí ČR nesouhlasí s myšlenkou na odvolání Ivana Fuksy z funkce ministra zemědělství. Uvedený krok by vedl k další destabilizaci zemědělského sektoru.

České zemědělství je uprostřed vyjednávání podmínek Společné zemědělské politiky na období 2014-2020 a tyto změny zásadně a na dlouhou dobu ovlivní podobu českého zemědělství. Proto potřebuje kontinuální zastupování českých zájmů v rámci Evropské unie.

Významným počinem stávajícího ministra je snižování byrokratické zátěže a případná výměna na postu ministra zemědělství by tento proces a zeštíhlování byrokratického aparátu zpomalila.

V Horní Polici, dne 15.4.2011

Ing. Milan Boleslav

předseda Svazu marginálních oblastí

Svaz marginálních oblastí sdružuje farmáře z horských, podhorských a příhraničních oblastí ČR zabývající se převážně živočišnou výrobou. Členy SMO či jeho členských organizací je více než 950 zemědělských farem.

Kontakt:

Svaz marginálních oblastí, Horní Police čp. 1, 471 06 Česká Lípa, tel/fax: 487 861 368

předseda Ing. Milan Boleslav, tel: 737 284 225

Internet: www.lfa.cz, email: lfa@lfa.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info