Včelaři mohou získat peníze od kraje

Včelaři působící na území Olomouckého kraje mohou již dnes čerpat dotaci na svou včelařskou činnost. Radní na svém úterním jednání schválili podmínky Programu na podporu začínajících a evidovaných stávajících včelařů pro rok 2011. Celkově kraj letos poskytne 400 tisíc korun na nákup úlů, včel a nového vybavení pro včelaře.

„Chceme podpořit především začínající včelaře, kteří ke konci minulého roku nevlastnili žádná včelstva, ti mohou získat až 15 tisíc korun z krajského příspěvku. Stávající evidovaní včelaři, kteří vlastní do 40 včelstev, mohou obdržet až 10 tisíc korun. Doufáme, že počet včelstev v kraji se v budoucnu zvýší a podpora, kterou včelařům poskytujeme, inspiruje nové zájemce o včelařství,“ uvedl Martin Tesařík, hejtman kraje.

Žádosti o poskytnutí dotace se předkládají do 15. května. Kontaktní osobou je Michal Školoud z krajské oddělení ochrany přírody krajského úřadu.

Více informací o Programu na podporu začínajících a evidovaných stávajících včelařů pro rok 2011 včetně potřebných dokumentů a podmínkách čerpání dotace jsou k dispozici na internetových stránkách Olomouckého kraje zde.

Ivo Heger

vedoucí tiskového oddělení

Kancelář hejtmana

Krajský úřad Olomouckého kraje

Jeremenkova 40a

779 11 Olomouc

Tel. 585 508 443, 607 949 387

i.heger@kr-olomoucky.cz

www.kr-olomoucky.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info