Souhrn událostí uplynulých dní – 15. – 17. 4. 2011

Svaz marginálních oblastí nesouhlasí s výměnou na postu ministra zemědělství

Na domácí politické scéně se v posledních dnech objevily návrhy na odvolání několika ministrů včetně ministra zemědělství Ivana Fuksy. Svaz marginálních oblastí jakožto organizace zastupující farmáře z méně příznivých oblastí ČR nesouhlasí s myšlenkou na odvolání Ivana Fuksy z funkce ministra zemědělství. Uvedený krok by vedl k další destabilizaci zemědělského sektoru.

Včelaři mohou získat peníze od kraje

Včelaři působící na území Olomouckého kraje mohou již dnes čerpat dotaci na svou včelařskou činnost. Radní na svém úterním jednání schválili podmínky Programu na podporu začínajících a evidovaných stávajících včelařů pro rok 2011. Celkově kraj letos poskytne 400 tisíc korun na nákup úlů, včel a nového vybavení pro včelaře. „Chceme podpořit především začínající včelaře, kteří ke konci minulého roku nevlastnili žádná včelstva, ti mohou získat až 15 tisíc korun z krajského příspěvku.

Farmářské trhy jsou podle prodejců důležité pro odbyt i reklamu

Farmářské trhy mohou být pro regionální producenty nejen novým odbytištěm, ale i reklamou a možností, jak své výrobky lépe propagovat. Liberecké trhy se dnes poprvé otevřely u obchodního centra Forum. Podle producentů jsou podobné akce důležité a jejich zboží se díky nim může rychleji dostat do povědomí lidí, zjistila ČTK mezi prodejci. "Může to pomoct, samozřejmě. Lidi se vrací k zpátky k tomu, aby jedli zdravé potraviny, ne ty chemické ze supermarketů," poznamenal Petr Zeman.

Český traktor se prosadil na EXPO v Hanoji

Na 21. mezinárodním obchodním veletrhu VIETNAM EXPO v Hanoji, který se konal od 6. do 9. dubna, získal nejvyšší ocenění zlatou medailí traktor firmy WMC - Wise Market Company, a. s., z Prahy, určený pro práci v rýžových polích. S velkým zájmem si jej při zahájení veletrhu prohlédla vietnamská státní delegace, kterou vedl místopředseda Národního shromáždění Vietnamské socialistické republiky Uong Chu Luu. Zástupce společnosti WMC Marcel Winter jej seznámil s projektem z velké části vyrábět a následně montovat tento traktor přímo ve Vietnamu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info