Školní jídelna v Příbrami hostí školní biojarmark

(Praha, 18.4. 2011) Ve Školní jídelně v Příbrami se 21. dubna uskuteční první školní biojarmark. Strávníci i další návštěvníci budou mít možnost osobně poznat ekologické zemědělce a výrobce biopotravin, z jejichž bioproduktů jídelna připravuje své pokrmy.

Jarmark se uskuteční 21. dubna mezi 13.-17. hodinou na adrese K Zátiší 274, Příbram. Návštěvníci se mohou těšit na celkem deset bioproducentů s nabídkou sýrů, nápojů, pečiva i polotovarů, a také na kuchařskou show s ochutnávkou pokrmů z biopotravin. Připraven bude i doprovodný program pro nejmenší.

„Jídelna používá řadu produktů v biokvalitě a proto chceme rodičům, dětem i široké veřejnosti umožnit ochutnat biopotraviny přímo ve škole, poznat osobně ekozemědělce a výrobce a získat příležitost seznámit se se základy ekologického zemědělství a výroby biopotravin,“ říká Lenka Bauerová koordinátorka biojarmarku z organizace PRO-BIO LIGA.

Akce je součástí projektu Bioškoly, který se snaží usnadnit školním stravovacím zařízením použití biopotravin ve školním stravování.

Projekt Bioškoly je financován Ministerstvem zemědělství a realizuje jej společnost Country Life. Projekt probíhá od roku 2009 do konce roku 2011 a je do něj zapojeno na 30 školních stravovacích zařízení a 20 ekologických zemědělců a výrobců biopotravin. Více informací je k nalezení na stránkách www.bioskoly.cz.

Kontaktní osoby

Lubomíra Chlumská, vedoucí projektu Bioškoly

Tel.: 739 630 073

e-mail: chlumska@countrylife.cz

Jan Valeška, PRO-BIO LIGA

Tel: 272 660 501

Mail: info@biospotrebitel.cz

www.bioskoly.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info