Jarní Flora nabídne řeckou i japonskou zahradu

Půltisícovka vystavovatelů, tisícovky hrnkovek ale také například tři tisícovky kusů řezaných lilií, tulipánů, či pryskyřníků. I taková bude jarní etapa největší a nejstarší květinové akce v České republice - Flora Olomouc.

Už po dvaatřicáté v historii olomouckého výstavnického areálu se zdejší pavilony i venkovní plochy zaplní barevnými a voňavými exponáty mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu, která každoročně zahajuje „zelený“ program výstaviště.

Květinové brány se veřejnosti otevřou ve dnech 28. dubna až 1. května.

„Největší výstavní pavilon A bude tradičně vyhrazený hlavní expozici výstavy.

Její tvůrce, zahradní architekt Ivar Otruba se tentokrát nechal inspirovat blaženou „Zahradou Hesperidek“ z řeckých mýtů a bájí, jejíž název se stal i mottem jarní Flory Olomouc 2011,“ informoval garant jarní výstavy Vojtěch Zahradník.

Jarní přehlídku v hlavním pavilonu opět doplní expozice Thajského království s hrnkovými a řezanými orchidejemi.

Zahrádkářům poradí odborníci

„Galerie pak bude patřit expozici Českého zahrádkářského svazu, zájemcům zde bude po celou výstavy zdarma k dispozici i oblíbená poradenská zahrádkářská služba. Návštěvnicky velmi přitažlivý bude pavilon E s „japonskou zahradou“ s téměř stovkou unikátních exponátů dovezených z proslulého Musea bonsají ve Starém Městě u Uherského Hradiště,“ informovala mluvčí výstaviště Zuzana Studená.

Zbývající pavilony G, H a volné plochy výstaviště budou patřit veletrhu drobné zahradní mechanizace Hortifarm a Jarním zahradnickým trhům.

Oficiálním dopravcem veletrhu se letos opět staly České dráhy, které připravily pro všechny, kteří zamíří na Floru Olomouc, speciální nabídku VLAK+.

„Do Olomouce a zpět se tak návštěvníci Flory dostanou odkudkoliv z České republiky za polovinu obyčejného jízdného,“ uvedla Hana Motyková z regionálního vedení Českých drah.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info