Tetra Pak dosáhl na tržby 10 miliard Euro

O pět procent meziročně zvýšila své čisté tržby společnost Tetra Pak, světová jednička v oblasti zpracování a balení potravin.

Firma oznámila, že v roce 2010 dosáhla čistých tržeb ve výši 9,98 miliard euro, což je o 5,2 procenta více než v roce 2009 při srovnatelných cenových relacích. Divize Packaging Solutions (balení potravin) zaznamenala v roce 2010 čisté tržby ve výši 9,01 miliardy euro, tedy nárůst o 5,9 procenta ve srovnání s rokem 2009, zatímco tržby divize Processing Solutions (zpracování potravin) mírně poklesly o 0,7 procenta na 971 milionů euro.

Dařilo se na trzích jihovýchodní Asie, východní Evropy, střední Asie, Číny a jižní Ameriky, kde byly zaznamenány dvojciferné nárůsty.

V obalech Tetra Pak se ocitlo 74 miliard litrů nápojů

Společnost Tetra Pak dodala v roce 2010 na trh rekordních 158 miliard jednotlivých obalů, které přední výrobci potravin a nápojů z celého světa použili k dodání více než 74 miliard litrů mléka, džusu, ovoce a dalších výrobků spotřebitelům.

Společnost v roce 2010 také dodala dalších 491 balicích strojů, 2 364 systémů na zpracování potravin a 1 566 kusů distribučního zařízení.

Firma také zveřejnila výsledky svého snažení o snížení emisí CO2. Ve své tiskové zprávě tvrdí, že dosáhla faktického snížení emisí uhlíku o 11 procent v porovnání s výchozím stavem v roce 2005 při současném růstu tržeb ve výši 23,1 procenta, což odpovídá relativnímu snížení ve výši 30 procent.

Dvě pětiny kartonů jsou z recyklovaného materiálu

V roce 2010 získalo 40 procent kartonu dodávaného společnosti certifikaci organizace Forest Stewardship Council(TM) (FSC(TM)), přičemž 8,5 miliard kartonů, které společnost dodala na trh, bylo označeno logem FSC a oznamovalo spotřebitelům, že koupí tohoto balení nepřispívají k dalšímu kácení lesů.

Mírně se také daří navyšovat počet recyklovaných kartonů. Vloni bylo na celém světě recyklováno zhruba 30 miliard použitých kartonů. Sama společnost Tetra Pak od roku 2002 celosvětově zvýšila míru recyklace o více než 1 miliardu balení ročně.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info