Biotrh na Toulcově dvoře – odpoledne pro celou rodinu

(9. května 2011) Toulcův dvůr zve i v tomto měsíci všechny milovníky dobrého jídla a životního prostředí na selské bio tržiště. Pravidelný Selský biotrh se uskuteční ve čtvrtek 12. 5. a 26.5. mezi 13 a 18 hodinou v areálu Toulcova dvora, na Praze 10. Pořadatelé se těší nejen na zájemce o nákup biopotravin, ale také na jejich doprovod!

Biotrh proběhne přímo v areálu Střediska ekologické výchovy hlavního města Prahy - Toulcova dvora. „Návštěvníci trhu budou mít kromě nakupování možnost navštívit farmu hospodářských zvířat, která se na Toulcově dvoře nachází nebo se projít přírodním areálem, kde lze najít různá společenstva - sad, louku, mokřad, pole, sad i pastviny a objevit tak kus přírody v centru města. Dětské návštěvníky určitě potěší králíci, kachny a slepice, kozy s kůzlátky, i koně nebo kráva s telátkem, podívat se mohou i na včelí úly“, zve Jan Chvátal z Toulcova dvora.

Farmářský trh výhradně s produkty zemědělců, kteří hospodaří šetrně k životnímu prostředí, se na Toulcově dvoře v Praze 10 koná každý 2. a 4. čtvrtek v měsíci od dubna do listopadu.

„Každý prodávající musí prokázat původ svých výrobků v ekologickém zemědělství a prodávat smějí pouze hospodáři či výrobci biopotravin nebo jimi osobně pověřené osoby. Návštěvníci tak mají jistotu, že nakupují biopotraviny s původem na konkrétní ekofarmě“, říká Lenka Bauerová z PRO-BIO LIGY.

Sortiment prodávaného zboží bude tradiční: kozí, ovčí i kravské sýry z Horského statku Abertamy nebo Kozí farmy Březí, pečivo v biokvalitě peče biopekárna Country Life, Statek Tilia přiveze vynikající žitný chléb a ovocné džemy z vlastní produkce a Biopekárna Zemanka představí známé sušenky a krekry. Masný sortiment zajistí Biofarma Sasov a Farma Rudolec a první jarní zeleninu přivezou Machovi z Vysočiny a Camphill České Kopisty. Zvláštní sortiment pro dospělé - víno z ekologického vinohradnictví - přiveze pan Abrle z Pálavy. Především sortiment zeleniny - o kterou byl na minulém trhu velký zájem - se bude s postupujícím jarem rozšiřovat.

Pro znavené návštěvníky - ale nejen pro ně - je také otevřena jídelna Toulcova dvora, kde se mohou příchozí naobědvat nebo jen občerstvit. Novinkou letošních trhů, která potěší hlavně maminky, jsou nově otevřené výtvarné kroužky pro děti, které probíhají v průběhu trhu. Výtvarné kroužky modelování a malování pro děti od 4 do 7 let pořádá Mateřský klub Mateřídouška a je třeba se na ně přihlásit.

Navíc, každý kdo přijede na jeden z květnových biotrhů (12. a 26. 5.) nakoupit na kole získá na informačním stánku trhu energetickou biotyčinku na pro dobití energie zdarma.

Brány trhu se otevírají ve 13 hodin a prodejci jsou k dispozici do 18 hodin nebo do vyprodání produktů.

Biotrh organizuje ZS Toulcův dvůr a PRO-BIO LIGA.

Další termíny konání Selského biotrhu: 12.5., 26.5., 9.6., 23.6., 14.7., 11.8., 1.9., 6.10., 20.10., 10.11., a 24.11. 2011

Kontakt

Správce trhu:

Lenka Bauerová

Email: lenka.bauerova@biospotrebitel.cz

Tel: 777 596 297

www.biotrh.info

www.biospotrebitel.cz

www.toulcuvdvur.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info