O budoucnosti Společné zemědělské politiky EU jednal s europoslanci ve Štrasburku náměstek Chmiel

Hlavní aspekty pozice České republiky k reformě Společné zemědělské politiky představil ve francouzském Štrasburku poslancům Evropského parlamentu náměstek ministra zemědělství Juraj Chmiel. Odborníci z Ministerstva zemědělství budou s českými zástupci v Evropském parlamentu úzce spolupracovat na prosazování zájmů ČR, jak je popisuje pozice, kterou jednotně podpořily i resortní nevládní organizace.

Ve francouzském Štrasburku se konalo setkání náměstka ministra zemědělství Juraje Chmiela s českými poslanci Evropského parlamentu. Náměstek Chmiel informoval přítomné poslance o hlavních aspektech pozice ČR, kterou jednotně podpořily nevládní zemědělské organizace, a o aktuálním vývoji jednání o společné zemědělské politice EU.

Výsledkem setkání je neformální dohoda o úzké spolupráci Ministerstva zemědělství ČR s českými europoslanci při prosazování zájmů České republiky na půdě Evropského parlamentu. „Čeští poslanci Evropského parlamentu napříč politickým spektrem chápou význam společné zemědělské politiky EU a mimořádnou důležitost koordinovaného postupu při nadcházejících reformních jednáních. Domluvili jsme se na úzké spolupráci a jsme připraveni poskytnout pro práci europoslanců potřebné expertní zázemí,“ řekl po schůzce náměstek Chmiel.

Tereza M. Dvořáčková

tisková mluvčí MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info