Britská obří farma dojnic s plánem výstavby neuspěla

Plánovaná výstavba obří mléčné farmy s kapacitou 8 100 dojnic se neuskuteční z důvodu masivních protestů místního obyvatelstva a ochránců zvířat a životního prostředí.

Plánovaný britský megapodnik Nocton Dairy, jehož kapacita měla dosáhnout 8 100 krav, nebude nakonec vybudován. Hlavním důvodem byly protesty ochránců zvířat a životního prostředí. Také masivní protesty místního obyvatelstva se spolupodílely na rozhodnutí investorů rozloučit se s plány na výstavbu obří mléčné farmy, uvedl britský odborný časopis Farmers Weekly.

Projekt podniku Nocton Dairies byl již jednou zredukován a to v listopadu 2010 - z původních 8 100 pouze na 4 000 dojnic. Kromě toho navíc měly mít chované krávy k dispozici celkově větší prostory a také pastevní výběh. Nyní ale celý projekt definitivně skončil. Podle údajů zástupců Nocton Dairies bylo zásadním důvodem k ukončení projektu negativní dobrozdání britského úřadu pro ochranu životního prostředí s ohledem na výši emisí.

Tři britští investoři chtěli do výstavby megafarmy dojnic, která měla být umístěna v blízkosti východoanglického města Lincoln investovat celkem 55 mil. €. Nezbytnou potřebu krmiv chtěli investoři pokrýt prostřednictvím smluvními kotrakty se zemědělci z regionů s intenzivní rostlinnou výrobou. Celkem mělo vzniknout v souvislosti s provozem megafarmy 85 pracovních míst.

Aus für Megabetrieb

DLG-Mitteilungen, 2011, č. 4, s. 10

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info