Začíná ochutnávka mléka a mléčných výrobků pro veřejnost

Ve vybraných městech České republiky začnou 18. května ochutnávky mléka a mléčných výrobků. Ochutnávky jsou součástí projektu Agrární komory ČR Bílé plus na podporu mléka a mléčných výrobků.

V rozmezí jednoho měsíce se budou lidé setkávat se stánkem a hosteskami projektu Bílé plus u vybraných supermarketů Billa po celé České republice. „Zájemci o ochutnávku budou mít možnost porovnat mléko plnotučné, polotučné a nízkotučné, jogurty klasické (krémové) a selské, který zrají v obalu. Ze sýrů to bude eidam o dvou tučnostech. Lidé se na místě také dozví informace o mléce a jaké jsou nejčastější mýty a pověry, které se o mléku a mléčných výrobcích tradují,“ upřesňuje prezident Agrární komory ČR Ing. Jan Veleba.

Zájemci získají informační letáky, případně budou mít možnost vyplnit krátký dotazník, co o mléku vědí.

Cílem akce je umožnit spotřebitelům vyzkoušet různé druhy mléka a mléčných výrobků a především představit pozitiva konzumace těchto produktů. „Mléko a mléčné výrobky jsou pro naše zdraví nezbytné a jejich spotřeba z hlediska dlouhodobého horizontu klesá. Mohou za to i mýty, které o mléce a mléčných výrobcích v poslední době kolují. Snažíme se proto tato tvrzení uvést na pravou míru,“ vysvětluje Ing. Jan Veleba. „Doufáme, že lidem prostřednictvím ochutnávek připomeneme, že by měli s mlékem a mléčnými výrobky počítat a nebát se je zařazovat do svého jídelníčku,“ dodává Ing. Jan Veleba.

V rámci roadshow bude také zajištěna prezentace na Národní výstavě hospodářských zvířat v Brně (víkend 25. - 26.6.) a dvoudenní prezentace na výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích na konci srpna 2011. Přesný harmonogram a více informací o programu Bílé plus se zájemci dozví na adrese www.bileplus.cz.

Šárka Pelcová

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info