Ministr se zúčastní zasedání ministrů Rady OECD

Každoroční zasedání Rady Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) na ministerské úrovni představuje vrcholné zasedání vládních představitelů členských zemí OECD za účelem diskuse klíčových ekonomických a politických otázek a stanovení priorit pro práci OECD v dalším období.

Letošní zasedání je mimořádné tím, že se koná v roce 50. výročí založení OECD, symbolicky pod předsednictvím USA (Hillary Clinton). Hlavními tématy zasedání s pracovním názvem „Lepší politika pro lepší život“ jsou nové zdroje růstu a pracovních míst, rovnost pohlaví a budování partnerství s rozvojovými zeměmi.

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa se zaměří na problematiku zeleného růstu, v jejímž rámci bude představena nová Strategie OECD. Česká republika na zasedání zdůrazní potřebu zapojení dalších resortů do této problematiky a na příkladu české fotovoltaiky upozorní na možné problémy s implementací konceptu zeleného růstu.

Během zasedání se ministr Chalupa také setká s ředitelem Direktorátu OECD pro životní prostředí Simonem Uptonem, s nímž prodiskutuje zejména možnosti uplatnění Strategie OECD k zelenému růstu v České republice.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info