Mlékárenským výrobkem roku je Salko Karamel

Mlékárenským výrobkem roku se stalo Salko Karamel, karamelizované zahuštěné plnotučné mléko, jehož výrobcem je Mlékárna Hlinsko. Výsledky soutěže byly dnes vyhlášeny v rámci oslav Světového dne mléka v areálu České zemědělské univerzity v Suchdole.

Devátého ročníku soutěže se zúčastnilo 52 výrobků od 23 tuzemských výrobců. Odborná komise letos hodnotila mléčné produkty v osmi kategoriích. O titul se mohly utkat pouze produkty uvedené na trh v období od začátku dubna 2010 do konce letošního března.

V jednotlivých kategoriích soutěže uspěly nejenom výrobky z tradičních českých mlékáren, ale také jeden produkt vyráběný přímo na farmě. Absolutní vítěz soutěže navíc získal prvenství v kategorii mléčných specialit. Loni v soutěži zvítězil sýr Sedlčanský Troubelín od Povltavských mlékáren Sedlčany.

Cílem Světového dne mléka, který si čeští mlékaři připomínají letos posedmnácté, je propagace mléka jako základní složky lidské výživy. Ve světě mlékaři svátek slaví již od roku 1957.

Potravinářská komora ČR využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info