Soutěž Regionální potravina už zná vítěze v polovině krajů České republiky

V sedmi krajích už znají vítěze soutěže Regionální potravina. Od letošního roku tak může tuto značku nově po čtyři roky užívat 54 výrobků. V dalších sedmi krajích na vyhodnocení čekají. Projekt Ministerstva zemědělství po loňském úspěšném prvním ročníku zaznamenává i letos velký zájem producentů, zemědělců i spotřebitelů.

Letos soutěž doplní televizní pořad Toulavá kamera ochutnává Česko, který budou moci diváci sledovat v létě vždy v pátek večer. Seriál představí různé regionální podniky, místní tradice a také samozřejmě regionální potraviny,“ upozorňuje ministr zemědělství Ivan Fuksa.

Druhý ročník soutěže, ve kterém jsou už známi vítězové z Jihočeského, Královéhradeckého, Libereckého, Olomouckého, Pardubického a Plzeňského kraje a kraje Vysočina, přinesl několik novinek. Například, že značka je udělována namísto na šest let nově pouze na čtyři roky a také byly rozšířeny soutěžní kategorie z šesti na devět.

„Vítězové představují své výrobky v jednotlivých krajích, kde je mohou lidé ochutnat a koupit. K více než sedmdesáti oceněným výrobkům z loňska přibývají další desítky potravin, jimž odborná porota přiznala vítězství v soutěži Regionální potravina letos. Zákazníkům se tak významně rozšiřuje nabídka a možnost zaměřit se při nakupování na skutečně kvalitní a čerstvé potraviny,“ říká ministr Fuksa. Přehled ochutnávek a dalších akcí spojených se soutěží Regionální potravina je průběžně aktualizován na www.regionalnipotravina.cz

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info