TZ - Farmářské slavnosti míří do středočeského Kunclova mlýna

Farmářské slavnosti vypuknou již tuto sobotu ve středočeském Kunclově Mlýně. Trhy s kvalitními potravinami domácí produkce, tvůrčí dílny, archeologická vesnička s ukázkami života prvních českých zemědělců, farmářská stezka pro děti či bubnování se šamanem, to je jen část náplně úspěšné série Farmářských slavností, které tentokrát míří do Kunclova mlýna nedaleko Sedlčan. Ekologické hospodářství otevře své brány v sobotu 28. května v deset hodin.

Na bohatý program a zábavu se mohou těšit děti všech věkových kategorií i dospělí návštěvníci. Nebude chybět oblíbená farmářská stezka, během níž budou děti řešit nejrůznější hádanky a kvízy. „Tentokrát si vyrobí magnetek z kolíčku a vlastnoručně si pomalují sádrový odlitek do záhonku. Budou si moci zasadit letničku do květináče se svou kresbou. Maminky jistě ocení krásnou dekoraci v podobě skleničky s obilovinami,“ prozradila Helena Neumannová z pořádající společnosti Park Tři Věže. Děti si navíc vyzkouší rozpoznávat jarní bylinky a plodiny nebo si budou moci pohrát s krásnými hračkami. Nudit se však nebudou ani dospělí. Pořadatelé pro všechny přichystali vystoupení folklórního souboru Kamýček, zumbu či bubnování se šamanem. Na své si přijdou i milovníci dobrého jídla a pití. Chuťové buňky návštěvníků jistě uspokojí sýry z kozího i kravského mléka, lahodný med a medovina, domácí kváskový chléb, křupavé chodské koláče nebo dobroty ze zabíjačky od řezníka Krkovičky. Nebude chybět ani medový perník, květiny a ukázky lidových řemesel, jako je předení na kolovrátku a paličkování. Svou zručnost předvede i umělecký kovář. Farmářské slavnosti potrvají od 10 do 16 hodin a vstupné je pro všechny zdarma.

Farmářské slavnosti, které dosud navštívilo dvanáct tisíc lidí, pořádá společnost Park Tři Věže ve spolupráci s Asociací soukromého zemědělství ČR a s podporou Ministerstva zemědělství. Záštitu nad projektem převzal ministr zemědělství Ivan Fuksa.

Více na www.farmarskeslavnosti.cz.

Časový harmonogram kulturního programu:

10.00 hodin

Otevření farmy Kunclův mlýn pro veřejnost

10.15 hodin

Slavnostní zahájení Farmářských slavností a přivítání návštěvníků ze strany farmáře a pořadatelů

11.30 hodin

Zumba - tanec pro celou rodinu

13.00 hodin

Vystoupení místního folklórního souboru Kamýček

14.00 hodin

Vystoupení bubnujícího šamana - Drum circle

Adresa Kunclova mlýna:

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info