Souhrn událostí uplynulého dne – 25. 5. 2011

Mléčné produkty jsou nejsilnější skupinou bio-výrobků

Společnost Billa má v současné době ve své síti supermarketů v nabídce už více než 250 výrobků v biokvalitě. Pod vlastní značkou „Naše bio“ z toho prodává už téměř 150 produktů. Od roku 2009, kdy Naše bio vzniklo, usiluje Billa o co největší nabídku bioproduktů s původem z České republiky.

Společnost Tesco Stores ČR a.s. informuje o stažení klobásy z Maďarska

Společnost Tesco Stores ČR a.s. informuje o stažení výrobku s obchodním názvem „Maďarská spirála“ (datum minimální trvanlistosti 12.6.2011, šarže L: K-393).

Ministr se zúčastní zasedání ministrů Rady OECD

Každoroční zasedání Rady Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) na ministerské úrovni představuje vrcholné zasedání vládních představitelů členských zemí OECD za účelem diskuse klíčových ekonomických a politických otázek a stanovení priorit pro práci OECD v dalším období. Letošní zasedání je mimořádné tím, že se koná v roce 50. výročí založení OECD, symbolicky pod předsednictvím USA (Hillary Clinton). Hlavními tématy zasedání s pracovním názvem „Lepší politika pro lepší život“ jsou nové zdroje růstu a pracovních míst, rovnost pohlaví a budování partnerství s rozvojovými zeměmi.

V ČR roste obliba sypaných čajů, nejoblíbenější jsou stále ovocné

Zájem o čaj a čajovou kulturu v Česku stoupá. Roste především oblíbenost kvalitních sypaných čajů, přesto lidé stále nejvíce kupují čaje ovocné, uvedla dnes společnost Oxalis, která je předním tuzemským výrobcem a distributorem čaje a kávy. "Zájem o čaj a čajovou kulturu jako takovou v Česku opravdu stoupá. Podle našich měřítek se dokonce oproti loňskému roku zvýšil objem všech prodaných čajů o 11 procent," uvedl zakladatel a vlastník firmy Petr Zelík, podle něhož roste především zájem o kvalitní sypané čaje, což je prý dáno historickým vývojem.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info