Další moravskoslezské potraviny dostanou regionální značku

Další potraviny vyrobené v Moravskoslezském kraji mohou získat značku Regionální potravina. Mezi ně již patří například speciality jako štramberské uši nebo nošovické kysané zelí. Druhý ročník soutěže, ve které se toto ocenění uděluje na čtyři roky, zahájila Regionální agrární komora Ostravsko. Snaží se tím podpořit regionální výrobce potravin. ČTK o tom dnes informovala mluvčí krajského úřadu v Ostravě Šárka Vlčková.

Novinkou je rozšíření soutěže o další kategorie na celkových devět. Organizátoři chtějí představit veřejnosti kvalitní potravinářské výrobky, a přispět tak k lepší orientaci zákazníků na trhu. "Spotřebitel se dozví, co kupuje a podporuje tím rozvoj místních podnikatelů, firem, průmyslu," uvedl Robert Kučera z Regionální agrární komory Ostravsko.

Mezi oceněné potraviny z minulého roku patří i výrobek společnosti Ekomilk - měkký tvaroh, pečené koleno firmy Moravan, Vitaminátor se 100procentní přírodní šťávou nebo kakaové kuličky od Beskydu Fryčovice.

Výrobci potravin mohou své produkty přihlásit do druhého ročníku do 30. června v kategoriích masné výrobky tepelně opracované, masné výrobky trvanlivé, sýry včetně tvarohu, mléčné výrobky ostatní. Dalšími kategoriemi jsou pekařské výrobky včetně těstovin, cukrářské výrobky včetně cukrovinek, alkoholické a nealkoholické nápoje, ovoce a zelenina, ostatní výrobky.

Pravidla pro udělení značky Regionální potravina Moravskoslezského kraje jsou na stránkách http://www.regionalnipotravina.cz.

Potravinářská komora ČR využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info