Bioakademie 2011: od vědecké konference blíže k praxi

Realizační tým Bioakademie 2011, konference ekologického zemědělství, počítá v tomto ročníku s velkými změnami. Chce přilákat aktivní účastníky z řad ekologických zemědělců, zpracovatelů a prodejců biopotravin, přičemž členové PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců mají zvýhodněný účastnický poplatek. Letošní změna konceptu znamená posun od vědecké konference ke konferenci pro praxi.

„Naším cílem je na konferenci přilákat aktivní účastníky, tj. ty, kteří na workshopech a exkurzích budou mít chuť diskutovat a něco se dozvědět, odmítli jsme klasický přednáškový systém. Snažíme se mít na konferenci maximum ekologických zemědělců,“ potvrdil Milan Kouřil, manažer Bioakdemie 2011.

Z tohoto důvodu jsou vhodně nastaveny i registrační podmínky. Aktivní účastníci konference, tj. ti, kteří přijedou s prezentací, budou také zvýhodněni a platí snížené vložné. „Definitivní program přednášejících, který se nám rychle plní, bude uzavřen 3. června a zveřejněn na webových stránkách konference www.pro-bio.cz/bioak “ vysvětlil Milan Kouřil.

Pořadatelé očekávají maximální účast z řad ekologických zemědělců, zpracovatelů a prodejců biopotravin. Navíc doufají, že se na konferenci projeví i mladá krev z řad studentů.

V rámci Bioakademie 2011 je možné se zúčastnit worskhopů Zemědělství a Strategie pro klimatickou změnu, Definice regionálního produktu, Regionální produkce v EU a mimo EU nebo Bioregiony Rakouska a Polska. Další zajímavé podněty přinese čtveřice exkurzí, v jejichž rámci proběhnou návštěvy několika biofarem v České republice a v Rakousku.

Mezinárodní konference ekologického zemědělství se uskuteční od 29. června do 1. července v Lednici na jižní Moravě v prostorách Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity.

Jednacími jazyky konference jsou čeština a angličtina.

Za PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Sylva Horáková Další informace poskytne Milan Kouřil, Manažer projektu OPLZZ, hlavní koordinátor Bioakademie, (tel.: 724 395 536, milan.kouril@pro-bio.cz), nebo Kateřina Nesrstová, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců, (tel.: 583 216 609, pro-bio@pro-bio.cz).

Poznámka: PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců má v současné době 656 členů. Sdružuje 581 farmářů, 75 bioprodejen a 275 členů PRO-BIO Ligy, sekce pro spotřebitele. Centrála svazu sídlí v Šumperku.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info