Souhrn událostí uplynulého dne – 6.6. 2011

V Libereckém kraji v posledních letech přibývá dobytka

V Libereckém kraji v posledních letech přibývá skotu. K 1. dubnu letošního roku chovali zemědělci v kraji 46.726 kusů, což bylo o 4,8 procenta více než před rokem. Výrazně naopak klesly chovy prasat a ubylo i drůbeže. Stavy hovězího ale stouply i v dalších šesti krajích, nikoli ale tak výrazně jako v Libereckém kraji. Celkově podle Českého statistického úřadu v zemi stavy hovězího dobytka klesly o 0,4 procenta na 1,343.686 kusů.

MF DNES: Objevuje se nová nemoc - závislost na biopotravinách

V Česku se začínají objevovat příznaky nové nemoci spojené s jídlem. Jedná se o chorobnou závislost na zdravém jídle, uvedla sobotní MF DNES. Nemoc se prý začíná projevoval celkem nevinně, ale postupně se zužuje okruh jídel, kteří jsou nemocní, zděšení faktem, že by mohli sníst něco nezdravého, ochotni sníst. Postupem času pochopitelně přichází podvýživa a organismu začínají chybět důležité látky. V ordinacích však pacienti končí s depresemi většinou dříve, než se dostanou do tohoto stádia. Závislost na zdravé výživě se zjistí až při terapii.

Nesoběstačnost v mléce. Skutečně?

Svaz marginálních oblastí upozorňuje, že ČR stále produkuje cca o 14 % mléka více, než činí spotřeba. Reagujeme tak na opakující se nepravdivé údaje o tom, že jsme v mléce nesoběstační. Podle oficiálních dat Českého statistického úřadu, která zahrnují i mléčné produkty, činila za rok 2010 domácí spotřeba 2197 mil. přepočtených litrů mléka, zatímco domácí tržní produkce činila 2508 mil. přepočtených litrů mléka.

Program Zelená úsporám skončil, došly peníze

Představitelé samospráv od měst po vesničky byli nadšeni po vyhlášení programu Zelená úsporám, že zateplí a opraví školy, domovy důchodců a obecní budovy a pak už jen budou šetřit na výdajích za vytápění. Jenže ministerští úředníci program zrušili pro nedostatek peněz. „Nedali nám ani vědět, že program Zelená úsporám zrušili. Měli jsme podanou žádost na zateplení mateřské školky a víceúčelové budovy naproti radnici. Rozpočet na školku byl deset milionů korun a na víceúčelovou budovu osm milionů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info