Naučná stezka Lužní les u Břeclavi v Jihomoravském kraji slouží po rekonstrukci opět všem návštěvníkům

Lesy ČR dokončily opravu oblíbené a frekventované, šest a půl kilometru dlouhé naučné stezky Lužní les vedoucí z Břeclavi směrem ke známé jihomoravské obci Lednice. Naučná stezka vede unikátním Lednicko-valtickým areálem zapsaným na Seznamu světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO. Trasa je vedena komplexem lužního lesa nazývaného Kančí obora.

Naučná stezka vznikla na trase lesní asfaltové cesty, která je jako stvořená pro projížďky a výlety na kole, již v roce 2000. „Proto bylo nutné přistoupit k její celkové opravě. Během rekonstrukce jsme opravili všech 15 informačních panelů, jejichž součástí jsou i stříšky s lavičkami,“ uvádí Jan Dovrtěl z Lesního závodu Lesů ČR Židlochovice.

Na informačních panelech se návštěvníci lokality mohou seznámit s podrobnými informacemi o přírodních hodnotách zdejšího území, lese a lesním hospodářství včetně mnoha fotografií a obrázků.

Náklady na opravu naučné stezky Lužní les dosáhly částky téměř sto tisíc korun a byly hrazeny ze speciálního programu Lesů ČR nazvaného Program 2000, kterým Lesy ČR celostátně z vlastních prostředků podporují veřejně prospěšné funkce lesů.

Lesy ČR pečují na území Jihomoravského kraje o lužní lesy o výměře 9700 hektarů, což činí cca 30% všech lužních lesů České republiky.

V Hradci Králové, 8. června 2011

Zbyněk Boublík

Tiskový mluvčí Lesů ČR

Tel.: +420 724 813 301,

E-mail: Boublik@lesycr.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info