Kozí farma Pěnčín – Josef Pulíček

Farmu jsme založili před 12 lety. V současné době chováme cca.: 500 ks koz hnědých a bílých krátkosrstých v čisté formě, které jsou zahrnuty v genetických rezervách ČR. Dále chováme 300 ks dojných ovcí plemene Východofríská. Na naší farmě jsou také zástupci „selského dvora“ (1 kůň, husy, kachny, perličky, slepice apod.), které slouží na ukázku pro děti. Hospodaříme na 230 ha luk a pastvin.

Celou produkci kozího i ovčího mléka zpracováváme na výrobky v mlékarně přímo na naší farmě. Vyrábíme kozí BIO sýry přírodní, uzené a zrající, kozí BIO tvaroh a tvarohovou pomazánku, BIO mléko a kefír a kozí sýr tavený. Ovčí BIO sýry, BIO jogurty a necháváme si v blízkém okolí vyrábět kozí klobásy a salám. V roce 2010 byl v soutěži LBC kraje oceněn kozí sýr archivní (biovýrobek) jako nejlepší výrobek LBC kraje roku 2010 a dále kozí sýr tavený dostal ocenění v kategorii soukromé farmy. V letošním roce byl v soutěži Regionální potravina LBC kraje 2011 oceněn BIO ovčí jogurt přírodní 1. Cenou v kategorii mléčné výrobky – ostatní. Výrobky prodáváme ve vlastní prodejně na farmě, v řetězci Globus, na Farmářských trzích a zásobujeme několik prodejen zdravé výživy po Praze.

Celkový stav koz a ovcí je cca.: 1000 ks. Množstvím dojených zvířat jsme největší farmou chovající kozy a ovce v ČR. Každým rokem obohacujeme sortiment výrobků o 1 a naším cílem je zvýšit dostupnost našich výrobků co nejvíce zájemcům i prostřednictvím dalších prodejců.

Josef Pulíček se synem a manželkou

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info