Odborníci se budou zabývat klimatickou změnou

Vědecké špičky z několika evropských zemí, kapacity na problematiku klimatické změny, přijedou 29. června do Lednice na jižní Moravě.

V rámci Bioakademie 2011, letní konference ekologického zemědělství, budou diskutovat nad tématem Zemědělství a Strategie pro klimatickou změnu. Přítomní budou také odborníci Ministerstva zemědělství a Ministerstva životního prostředí České republiky.

Workshop zaměřený na klimatickou změnu se v rámci Bioakademie koná zcela poprvé. Ekologické zemědělství svou podstatou nabízí možnosti zmírňování dopadů klimatické změny. Problematikou se budeme zabývat jak z vědeckého, tak politického hlediska,“ sdělil Milan Kouřil, hlavní koordinátor Bioakademie.

Přednášejícími v rámci prvního z workshopů letošní Bioakademie budou uznávaní odborníci. Ve vědecké části svou prezentaci přednesou Jorgen E. Olesen, profesor Fakulty zemědělských věd Univerzity Aarhus z Dánska, Adrian Müller, klimaexpert působící na Research Institute of Organic Agriculture FiBL ve Švýcarsku a Jan Hollan z CzechGlobe, Výzkumného centra globálních změn.

V politické části workshopu A zazní přednášky Andrease Gumberta z DG Agriculture and Rural Development, Daniela Feldera, koordinátora švýcarské strategie z Federal Office for Agriculture (FOAG). Anglický Akční plán pro skleníkové plyny představí Laurence G. Smith z The Organic Research Centre – Elm Farm ve Velké Británii, který je zároveň moderátorem celého workshopu. Za Ministerstvo životního prostředí České republiky se konference zúčastní Vilém Žák, poradce ministra, a se svou prezentací vystoupí také Jiří Jungr z Ministerstva zemědělství ČR.

Tito špičkoví odborníci na problematiku klimatické změny zajistí nejvyšší odbornou úroveň,“ uvedl Milan Kouřil. Pořadatelé doufají, že výstupy z tohoto workshopu přinesou nové doporučení a nápady v oblasti zmírňování dopadů klimatické změny prostřednictvím ekologického zemědělství.

Zdroj: Tisková zpráva PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info