Zelenina oblíbená i nadále

Anketa portálu agrarheute.com prokázala, že většina konzumentů nezměnila v souvislosti s EHEC krizí svoje nákupní a stravovací zvyklosti.

Mnichov – Každý zemědělec je zároveň také spotřebitelem, proto se webový portál agrarheute.com rozhodl zjistit, zda ovlivnil výskyt závažných střevních onemocnění vyvolaných enterohemoragickými E.coli spotřebitelské chování zemědělců. Většina odpověděla, že nikoliv.

Průjmy, nevolnost, zvracení a bolesti břicha až po selhání ledvin, chudokrevnost a nedostatek krevních destiček – symptomy infekce enterohemoragickými E.coli. Anketa měla zmapovat, za jak nebezpečnou situaci považují sami spotřebitelé. Anketní otázka proto zněla: „Změnili jste v souvislosti s EHEC svoje nákupní a spotřebitelské chování?“

Odpovědi dopadly takto: 60 procent z celkového počtu 497 účastníků deklarovalo, že se jejich zvyklosti nezměnily. 22 procent (180 hlasů) bylo díky vlastnímu pěstování zeleniny v komfortním postavení a nakupovalo proto stejně jako jindy. Deset procent (87 hlasů) respondentů konzumovalo pouze tepelně upravenou zeleninu, pouze osm procent (69 hlasů) spotřebitelů uvedlo, že je tato událost přiměla k rozhodnutí již žádnou zeleninu nekonzumovat.

EHEC: agrarheute.com-User bleiben Ernährungsgewohnheiten treu

[2011-06-17], www.agrarheute.com

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info