Pivovary založily fond, který má chránit české pivo

Tuzemské pivovary založily fond, který má chránit české pivo. Pivovarníci vyrazili pod heslem "České pivo - naše pivo" proti laciným dovozům a na podporu v Evropské unii chráněného zeměpisného označení České pivo. Uvedly to Hospodářské noviny.

Podle listu pivovary chystají marketingové projekty, získaly podporu ministerstva zemědělství a několik velkých pivovarů a největší sladovny v Česku - Souffle - založily Sdružení na podporu českého piva. Vznikne z něj nadační fond, pojmenovaný podle jednoho z nejslavnějších sládků v české historii - Františka Ondřeje Poupěte.

Fond se bude zabývat financováním pivovarnického výzkumu a podporou specifických a striktně daných podmínek chráněného zeměpisného označení České pivo. Pivovary do něj budou přispívat část svých tržeb. K dispozici budou mít řádově miliony korun.

Členy sdružení se již staly Plzeňský Prazdroj, Heineken, Budvar, skupina PMS, Sladovny Souffle a Český svaz pivovarů a sladoven. Ve správní a dozorčí radě fondu nebudou manažeři pivovarů, ale nezávislí renomovaní odborníci z různých institucí a škol, napsaly dnešní HN.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info