Austrálie: obrovský nárůst popularity biobedýnek

V Západní Austrálii se v poslední době staly dodávky bio ovoce a zeleniny do domácností velmi populárním podnikáním přesto, že zboží je dražší než konvenční.

Zákazníci, kteří nemají na běžné nakupování čas a chtějí jíst bio a přírodní produkty, si objednávají bedýnky čerstvého bio ovoce a zeleniny od místních farmářů pouhým kliknutím myši.

V loňském roce utratili Australané za biopotraviny 416 milionů australských dolarů, přibližně 7,5 miliardy korun. Letos se počítá minimálně s 15procentním nárůstem spotřeby, díky zvyšujícímu se zájmu o zdraví a ochranu životního prostředí. Analytici předpokládají, že biopotraviny budou v Austrálii velmi růstovým odvětvím, zejména díky zvyšujícím se disponibilním příjmům a většímu povědomí o nutnosti udržitelnosti životního prostředí.

Brendan Morrow, která vlastní společnost Organic Collective v Hamilton Hill, říká, že malého „bioklubu“ před 10 lety vyrostl velký podnik, který každý týden rozváží biobedýnky na přibližně 400 adres.

Rozvoz bedýnek přímo k zákazníkům je velmi populární u těch, kteří preferují maximálni pohodlí. Pro farmáře nabízí výhodu přímého propojení se svými zákazníky a budování dlouhodobého vztahu bez nutnosti spoléhat se na prostředníky.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info