Rusko chce pěstovat více zeleniny ve sklenících

Z důvodu omezení dovozů zeleniny z Evropské unie chce Rusko do budoucna zvýšit produkci zeleniny ze skleníků.

Příslušný návrh programu předložil v minulém týdnu vládní výbor pro otázky zemědělství. Současně projednalo grémium pod vedením prvního náměstka předsedy vlády Viktora Zubkova obdobný návrh týkající se pěstování ovoce. Oba plány by měly být zapracovány do nového národního programu rozvoje země pro období let 2013 až 2020, oznámil Zubkov. Vzhledem k nedávnému omezení dovozu zeleniny z Evropské unie je o to aktuálnějším cílem posílení a modernizace domácí produkce, zdůraznil podle sdělení moskevské vládní informační agentury Zubkov.

Podle slov Zubkova by měl mechanismus motivovat majitele skleníků a zahrad, stejně jako družstva a celé regiony pro využití tuzemských i zahraničních produkčních technologií a systémů úsporných z hlediska zdrojů. Jako další klíčové body Zubkov jmenoval výstavbu moderních skladovacích a zpracovatelských kapacit, stejně jako výstavbu družstevní sítě výkupu zeleniny a ovoce.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info