Světové ceny potravin v červnu kvůli cukru stouply o procento
07.07.2011 | ČTK
Světové ceny potravin v červnu stouply v průměru o zhruba jedno procento a vymazaly květnový pokles. Obiloviny sice dál zlevňovaly, výrazně však zdražil cukr, sdělila dnes Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). FAO rovněž dál zvýšila svůj odhad letošní produkce obilnin na další rekord. Index světových cen potravin FAO se v červnu zvýšil na 234 bodů z revidované květnové úrovně 231 bodů.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Setkání šlechtitelů a semenářů v rámci konání valné hromady ČMŠSA (20.04.2024)
- Studené počasí těchto dnů by mělo ovoce poškodit jen lokálně, míní odbornice (19.04.2024)
- Přednáška o precizním zemědělství v rámci Dětské zemědělské akademie (19.04.2024)
- Izrael před svátky zmařil pokus o propašování 130.000 vajec ze Západního břehu (19.04.2024)
- Výhodnějšími podmínkami v programu LIFE motivujeme zájemce. Nově jde na přípravu a spolufinancování projektů rekordních 100 milionů (19.04.2024)
- PGRLF otevře 18. kolo programu Investiční úvěry Zemědělec (19.04.2024)