Souhrn událostí uplynulého dne - 11. 7. 2011

Rusko obnovilo od dnešního dne dovoz zeleniny z České republiky

Rusko po předchozím zákazu opět povolilo dovoz zeleniny z České republiky a Řecka. Uvedl to dnes ruský úřad na ochranu spotřebitele Rospotrebnadzor. Země minulý měsíc zakázala dovážet čerstvou zeleninu z Evropské unie kvůli obavám z rozšíření nebezpečné nákazy bakterií E.coli.

Spolupráce Ministerstva zemědělství a Transparency International pokračuje dalšími kroky

Ministr zemědělství Ivan Fuksa vítá iniciativy Transparency International k soutěžím o zakázky Lesů ČR a přijímá řadu jejích podnětů. Těmito opatřeními naplňuje svou prioritu zajistit efektivní a transparentní hospodaření podniku a maximalizovat výnosy pro stát. Jednoznačným krokem proti riziku kartelů a spekulativních nabídek v souvislosti s tendry Lesů ČR bude přezkoumání každého případu, kdy na některé ze 117 územních jednotek odmítne vítěz podepsat smlouvu.

Potravinářská komora připravuje kampaň o chráněném značení EU

Potravinářská komora (PK) připravuje v Česku propagační kampaň zaměřenou na chráněná označení, která od Evropské unie dostávají vybrané potravinářské výrobky. Předpokládaná hodnota tohoto projektu se má pohybovat kolem 62 milionů korun. ČTK dnes informaci získala z Informačního systému o veřejných zakázkách.

Schwarzenberg versus Lesy ČR: čeká se na souhlas ministra zemědělství (ceskapozice.cz)

Smírné vyřešení letitého sporu, na němž se ministr zahraničí se státním podnikem dohodl, musí ještě posvětit Ivan Fuksa. Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se sice s podnikem Lesy ČR dohodl na smírném vyřešení letitého sporu, kdy bude věc definitivně ukončena, však zůstává otázkou. Dle informací ČESKÉ POZICE se totiž stále čeká na souhlas ministerstva zemědělství.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Zdroj: Agris, 11.07.2011

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info