Sedm výrobků dvou firem získalo ocenění kvality Klasa

Sedm českých výrobků v červnu získalo ocenění Klasa. Tři z nich produkuje společnost Agro Jesenice, která se zabývá zemědělskou produkcí a výrobou mražené zeleniny a ovoce. Další čtyři získala firma Váhala, která produkuje uzenářské výrobky. ČTK to dnes sdělila Šárka Brožová z Crest Communications.

Agro Jesenice získala ocenění za produkty Špenát protlak, Špenát ochucený a Kapustu. Firma Váhala za Selskou kýtu, Farmářský bůček, Pečenou paštiku s husími játry a Pečenou paštiku s brusinkami.

Všechny oceněné výrobky splnily jedno z hlavních kritérií pro udělení značky Klasa, a sice prokázání výjimečných kvalitativních charakteristik minimálně v jednom znaku, které zvyšují jeho přidanou hodnotu a zaručují jeho jedinečnost ve vztahu k výrobkům běžně dostupným na trhu.

Ocenění kvality udělila pravidelná hodnotitelská komise složená z nezávislých odborníků z oboru potravinářství, a to zástupců ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF), Potravinářské komory ČR, Agrární komory, Státní veterinární správy ČR a Státní zemědělské potravinářské inspekce (SZPI).

Národní značku kvality Klasa uděluje kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Od počátku března mohou spotřebitelé nalézt národní známku kvality KLASA na obalech celkem 1322 potravinářských výrobků od 226 výrobců.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info