Souhrn událostí uplynulého dne – 18. 7. 2011

Návrhy v rámci reformy Společné rybářské politiky

Připravuje se balíček opatření pro zastavení nadměrného rybolovu, pro lepší hospodaření s úlovky, proti klamání spotřebitelů. Budou zahrnuty mj. požadavky na vybavení rybolovných plavidel, na evidenci během rybolovu, na označování ryb a výrobků při prodeji spotřebiteli. Evropské rybářství nutně potřebuje zreformovat. Obrovské lodě pocházející z unijních zemí, hlavně Francie a Španělska, loví víc, než je příroda schopná snést. Navíc se rybářské lodě specializují na lov určitých druhů ryb. Jejich nedostatek v ekosystému pak vede k jeho narušení.

Projekt na posouzení dopadu nákladů farmářů na „compliance“ na konkurenceschopnost zemědělství EU

Lhůta pro dodání nabídek na studii „Vyhodnocení nákladů farmářů na dosažení souladu s EU legislativou v oblasti životního prostředí, welfare zvířat a bezpečnosti potravin“ je do 30. září a uzavření smlouvy se předpokládá do konce r. 2011. Lhůta na zpracování bude 24 měsíců. Rozpočet na tento projekt je 1,5 mil. EUR a požaduje se, aby byly vyhodnoceny náklady farmářů v EU i v třetích zemích, a také aby byla porovnána situace mezi 27 hlavními obchodními partnery.

Lesnický park Křivoklátsko má díky Lesům ČR novou naučnou stezku Skryjský luh

Lesy ČR zítra otevírají v jedné z nejcennějších oblastí Lesnického parku Křivoklátsko zcela novou, dva kilometry dlouhou naučnou stezku nazvanou Skryjský luh. Nachází se v těsné blízkosti Národní přírodní rezervace Týřov. Cílem stezky je veřejnosti přiblížit a představit nejen místní nádherné lesy, které se do dnešní doby zachovaly díky poctivé práci desítek generací lesníků během uplynulých staletí, ale také další součásti zdejší půvabné přírody.

Kaufland dostal od ÚOHS pokutu 13 mil.Kč za zneužívání dodavatelů

Antimonopolní úřad uložil první pokutu za zneužití zákona o významné tržní síle. Dostal ji Kaufland. Má zaplatit 13,628 milionu korun. Podle úřadu firma s nadpoloviční většinou svých dodavatelů dojednávala lhůty splatnosti delší než 30 dnů. Dopustila se také dalších deliktů. Kromě pokuty uložil ÚOHS také nápravná opatření. ČTK to dnes řekl místopředseda ÚOHS Hynek Brom. Rozhodnutí není dosud pravomocné.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info