Bioslavnosti 2011 překvapily rekordní návštěvností

Tisková zpráva PRO-BIO: Staré Město pod Sněžníkem, 18. července 2011.

Letošní již 6. ročník letních Bioslavností ve Starém Městě pod Sněžníkem se pyšní zatím nejvyšší návštěvností od svého vzniku. Do areálu společnosti PRO-BIO zavítalo třetí červencovou sobotu téměř 2100 návštěvníků, aby si užili den ve stylu bio.

„Krásné letní počasí, pestrá nabídka prodávaných výrobků, zajímavá hudební vystoupení a atraktivní doplňkový program k tomuto vysokému zájmu jistě přispěly,“ vysvětluje manažer marketingu společnosti PRO-BIO Robert Langer. Celý areál před budovou firmy se v tento den proměnil v trh, kde bylo možné zakoupit například čerstvou bio zeleninu z ekofarmy ze Štítů, bio pečivo z pekárny Leština, bio vepřové uzeniny z ekofarmy Sasov, rozličné bio sýry či kvalitní bio vína.

Sortiment firmy PRO-BIO byl nabízen v připraveném bio obchůdku i ve venkovních stáncích. Produkty doplňovaly informační brožurky, letáčky a receptáře, které byly zákazníkům volně k dispozici. „Z našeho sortimentu PRO-BIO návštěvníci nejvíce kupovali především základní suroviny jako jáhly, pohanku, čočku, kuskus, bulgur, bio mouky a české bio polotovary BIOLINIE,“ doplňuje manažerka domácího obchodu Alena Straková.

Z doprovodného programu měla letos divácky velký úspěch ukázka stříhání ovcí či fascinující práce pasteveckého psa plemene border kolie komentované přímo ekofarmářem a výrobcem regionálních jesenických sýrů panem Hrdličkou. Zajímavé rady a tipy, jak strava ovlivňuje naše zdraví, podávala na pódiu odbornice na zdravou výživu Lenka Žák.

Exkurze po okolních ekofarmách a do vnitřních prostor bio mlýna zájemcům přiblížily, kde a jakým způsobem biopotraviny vznikají.

Tradice Bioslavností byla založena firmou PRO-BIO s myšlenkou ukázat široké veřejnosti neformální a zajímavou cestou oblast ekologického zemědělství a biopotravin. Bioslavnosti jsou pojaty především coby rodinná akce, a tak je vždy i pro nejmenší návštěvníky připraven bohatý program. „Lidé u nás mohou strávit obohacujícím způsobem celý den, nikdo se nenudí a každý si nalezne to své,“ potvrzuje Robert Langer.

PRO-BIO patří v současné době mezi největší dodavatele a výrobce biopotravin v České republice. V sortimentu nabízí více jak 1 200 položek v kvalitě bio. Příští rok oslaví tato společnost své 20. narozeniny.

Další informace:

Barbora Hernychová, PRO-BIO, obchodní společnost s. r.o.

Tel: 777 935 189

e-mail: hernychova@probio.cz

www.probio.cz

www.bioslavnosti.cz

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info