Těžké tresty aktérům clenbuterolového skandálu

Z důvodu ohrožení veřejné bezpečnosti použitím nebezpečných látek bylo v Číně shledáno vinnými pět osob obžalovaných v souvislosti s nedovoleným přidáváním clenbuterolu do krmných dávek prasat.

V Číně bylo vyhlášeno rozhodnutí soudu v souvislosti se skandálem s ilegálním přidáváním clenbuterolu do krmných dávek prasat. Lidový soud v provincii Henan uložil jeden trest smrti, jeden trest doživotního vězení a tři tresty odnětí svobody v trvání devět až patnáct let. Jak sdělil portál PigProgress, byli všichni obvinění shledáni vinnými ve smyslu obžaloby z trestného činu ohrožení veřejné bezpečnosti použitím nebezpečných látek.

U pěti odsouzených se jednalo o výrobce a zpracovatele libového vepřového masa kontaminovaného látkou clenbuterol, která nebezpečně poškozuje lidské zdraví. Celkem použili jako krmné aditivum přibližně 4 tuny této látky v hodnotě 400 000 €. Obžalovaní uvedli na svoji obhajobu, že neexistují žádné zprávy o onemocnění lidí v důsledku konzumace masa kontaminovaného clenbuterolem.

China: Harte Strafen im Clenbuterol-Skandal [2011-08-01], www.topagrar.com

Zdroj: www.agronavigator.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info