Biomléko pro londýnské olympioniky?

Bude se pravděpodobně jednat o největší kateringovou událost moderní doby. A navíc se Olympijský výbor zavázal dodržovat přísná pravidla na kvalitu a původ potravin, které budou během londýnských Olympijských her nabízeny.

To jsou dobré zprávy jak pro britské zemědělce, tak také pro britské biozemědělce. Organizátoři Olympijských her potřebuji nakoupit 75 000 litrů mléka. Producenti biomléka doufají, že budou moci tuto poptávku uspokojit, potřebují ale získat závaznou objednávku co nejdříve.

„Dostáváme se do okamžiku, kdy může být pozdě,“ říká Finn Cottle, ředitel prodeje v Soil Association. „Není možné prostě začít produkovat více biomléka jen proto, že začíná Olympiáda. Potřebujeme vědět co nejdříve, nejpozději do konce letošního léta.“

Organizační výbor londýnských Olympijských her 2012 vytvořil kritéria pro nákup potravin, které mají ambici použít biopotraviny kdykoli budou „dostupné v dostatečném množství a za akceptovatelnou cenu“. Jan Matthews, vedoucí cateringu v organizačním týmu doufá, že nabízené mléko bude nakonec bio.

Zdroj: The Grocer

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info