Budvar nabízí na letních festivalech ekologické kelímky

Budějovický Budvar začal jako jeden z prvních pivovarů v tuzemsku podávat své nápoje na letních festivalech v ekologických a vratných kelímcích. Ty jsou vyrobeny z polypropylenu a Budvar do nich točil nápoje například během letošního mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, řekl mluvčí pivovaru Petr Samec.

Plast, z něhož se kelímky vyrábí, je podle Samce odolný a snadno recyklovatelný. „Oslovili jsme tím především ekologicky smýšlející lidi,“ řekl mluvčí.

Podobné ekologické opatření se objevilo nedávno také například na mistrovství světa ve fotbale žen v Německu. Pivo, bez něhož si většina Němců nedokáže sledování fotbalu představit, stejně jako ostatní nápoje se tam čepovaly jen do vratných kelímků.

Na hudebních festivalech v tuzemsku většinou lidé dostávali kelímky proti dvacetikorunové záloze. Ta se jim vrátila v momentě, kdy kelímek zase odevzdali.

Koupili si svůj vlastní

Během mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech si zase návštěvníci zakoupili svůj vlastní recyklovatelný kelímek za 40 korun. „Obdrželi pak do něj náš nápoj se slevou a po skončení festivalu si mohli kelímek nechat jako suvenýr,“ řekl Samec.

Podle něj zatím pivovar neví, s jakým ohlasem se ekologický kelímek u lidí setkával. Výsledky tohoto projektu prý Budvar bude znát na podzim, až skončí éra festivalů.

Letní akce, na nichž nabízel své nápoje Budvar, zatím podle odhadů navštívilo na 100.000 lidí. Venkovní sezona pro pivovar vyvrcholí 10. září, kdy se konají oslavy při 116. výročí založení Budvaru.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info