Plzeňské farmářské trhy letos po desáté

20. srpna 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy . Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) a Pallova ulice od 8 do 13 hodin.

Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).

Minulý rok ukázal, že Plzeňané mají o autentické potraviny ohromný zájem. „Očekávali jsme, že v roce 2011 dojde ke snížení zájmu o Plzeňské farmářské trhy, ale tento předpoklad se naštěstí nepotvrdil. I přes to, že v Plzni se tzv. farmářské trhy konají již na třech místech, si Plzeňské farmářské trhy drží velmi silnou pozici. Podle mne to je poctivým přístupem k prodejcům i nakupujícím“, vysvětluje Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC. Pořadatelé Plzeňských farmářských trhů zvou jen ty prodejce, kteří jsou přímo pěstiteli, chovateli či zpracovateli. V případě, že na trhu prodává osoba spolupracující s konkrétní farmou či zpracovatelem, požadují potvrzení této skutečnosti právě od této farmy či zpracovatelského závodu. Dohledatelný (tuzemský) původ a kvalita potravin, jsou základními měřítky pro zařazení prodejce na Plzeňský farmářský trh.

Nejkvalitnější potraviny hledejte na Plzeňských farmářských trzích

Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již desátém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři ze čtyř pekáren – Rendl ze Sušice, pekaři z Dobřan, pekařství Zídková z Plzně a pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna.

Své vynikající výrobky přiveze Paní Šůchová z Rokycan, která peče bezlepkové, vitariánské a další zvláštní pečivo. Maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus farm ze Soběsuk, Matějky z Letin, Šnebergera ze Železné rudy a Dvořáka z Bělé nad Radbuzou. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína.

Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat farma Rudolec a Angus farm. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ, Slunečná, ekologické farmy Čapí letka z Mokřic a z Horského statku Abertamy.

Po krátké přestávce se opět na trhu objeví i Minimlékárna Joma. Čerstvé ryby přiveze pan Krutina z Českého lesa a pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit i český česnek z Kuřimi a cibuli z Račetic. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info