Prognóza sklizně kukuřice a sóji v USA korigována

Ministerstvo zemědělství USA snížilo nejnovější odhad produkce kukuřice a sóji.

Americké ministerstvo zemědělství (USDA) silně korigovalo odhad z minulého měsíce směrem dolů, jak uvedla švýcarská informační služba lid. USDA vychází ještě před sklizní z 328 mil. tun kukuřice, dřívější odhad počítal s 14 mil. tun navíc. Tím se také vývoz kukuřice propadne výrazněji, než bylo predikováno.

Kromě toho se zkomplikuje globální situace v zásobování – potřeba zhruba 869 mil. tun nemusí být odhadovanou produkcí ve výši 861 mil. tun zcela pokryta.

Prognóza sklizně sóji redukována

Ministerstvo snížilo také prognózu sklizně sójových bobů. Jak uvádí burzovní server Boerse-Go.de, je letošní prognóza nižší než v loňském roce. Celkově odhaduje USDA sklizeň sójových bobů na 3056 milionů bušlů. Ještě v červenci však prognóza činila zhruba 3225 milionů bušlů.

V příštích týdnech bude záležet především na počasí. „Pod sója v příštích týdnech zůstane bez srážek, bude to špatné. Očekávané velmi teplé počasí v příštím týdnu výnosy dále zredukuje“, sdělil Mark Schultz, vedoucí analytik Northstar Commodity Investment v Mineapolisu, zpravodajské agentuře Bloomberg.

http://www.agrarheute.com/us-mais

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info