Olomoucké Výstaviště Flora dnes zaplnili milovníci květin

Olomoucké Výstaviště Flora dnes zaplnili milovníci květin. V jeho areálu odstartovala letní etapa stejnojmenné mezinárodní výstavy, která je největší a nejstarší tuzemskou akcí svého druhu. Její návštěvníci si mohou prohlédnout nejen květy vrcholícího léta, ale také na zákoutí plná léčivých, voňavých a pestrých bylinek. Výstava Flora Olomouc potrvá do neděle.

Hlavní expozice výstavy, která je tradičně umístěna v ústředním pavilonu A, tentokrát připomíná středověký klášterní rajský dvůr. Návštěvníci si díky tomu mohou prohlédnout záhony s bazalkami, třapatkami, slunečnicemi, heřmánkem, levandulí, ale také s chmelem, konopím či kmínem. Na galerii pavilonu A je pak čekají exponáty spolků kaktusářů s přehlídkou kaktusů a sukulentů.

Další část expozice letní etapy květinové výstavy najdou návštěvníci například v pavilonu E, který už tradičně obsadili členové Svazu školkařů ČR s expozicí školkařských okrasných výpěstků. Zahrádkáři do Olomouce přivezli letní květiny, například řezané růže, mečíky, ale i trvalky či balkonové květiny. V pavilonu H návštěvníci najdou expozici letního ovoce a zeleniny. Nabídku tohoto pavilonu doplňuje zahrádkářská poradna a sklípek vinařů.

Součástí květinové výstavy jsou i letos Letní zahradnické trhy. Lidé si na nich mohou koupit květiny, okrasné dřeviny či pomůcky a potřeby pro zahradníky a zahrádkáře. Výstavy a trhů se letos zúčastní na 300 vystavovatelů a prodejců.

O tom, že zájem lidí o květiny neutuchá, svědčí davy návštěvníků, kteří takřka zaplnili areál výstaviště už v dnešních dopoledních hodinách. "Počasí nám zatím přeje. Určitě bychom byli spokojení, kdybychom zopakovali loňskou návštěvnost," řekla ČTK mluvčí výstaviště Zuzana Studená. Loni na letní etapu Flory zavítalo zhruba na 32.000 lidí.

Největší nápor organizátoři výstavy očekávají o víkendu. Zejména v sobotu motoristé budou mít problém u areálu zaparkovat. Nedostatek odstavných ploch je letitým problémem výstaviště. Situace by se mohla zlepšit do dvou let díky plánované opravě a rozšíření hlavního pavilonu A. Součástí projektu je i vybudování nového parkoviště u Zamenhofovy ulice.

Autor: ČTK

www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info