Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21. 8. 2011

Agentura OSN pro výživu v Římě o předcházení hladomorů

Investice v oblasti zemědělství a infrastruktury mají zabránit dalším hladomorům a krizím podobným těm, které nyní sužují východní Afriku. Na mimořádném jednání v Římě to dnes prohlásili představitelé Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Mezinárodní společenství vybídli, aby se soustředilo na dlouhodobější řešení a neodpovídalo jen na aktuálních potřeby hladovějících Východoafričanů.

Téměř 30 pct Čechů někdy nakupuje na farmářských trzích

Téměř 30 procent české populace někdy nakupuje na farmářských trzích, z toho čtyři procenta velmi často. Vyplývá to z výsledků výzkumu, které dnes zveřejnila společnost STEM/MARK. Farmářské trhy, na nichž zemědělci či malovýrobci potravin nabízejí své produkty, jsou od loňského roku v Česku populární a stále jich přibývá. Podle databáze trhů na informačním portálu Bio-info.cz jich s různou pravidelností funguje více než 130.

Soutěž Regionální potravina letos ocenila 99 nových výrobků z téměř osmi set, které o značku bojovaly

V soutěži Regionální potravina letos uspělo 99 výrobků, které tak získaly právo užívat po čtyři roky logo Regionální potravina. Oproti loňskému prvnímu ročníku vzrostl počet oceněných výrobků i soutěžních kategorií. Porota letos vybírala z téměř osmi set výrobků v devíti kategoriích. Největší zájem o účast v soutěži měli výrobci ze Zlínského a Jihomoravského kraje, podle odvětví pak nejobsazovanější byla kategorie masných a mléčných výrobků.

Českým vinařem číslo jedna je letos Miroslav Volařík z Mikulova

Letošní desátý ročník soutěže Makro Vinař roku má svého vítěze. Je jím Miroslav Volařík z Mikulova. Vítězné vinařství obhospodařuje celkem patnáct vinic o celkové rozloze 68 hektarů. Většina z nich leží na teplých svazích Pálavských vrchů na jihu Moravy. V nejužším finále se utkalo osm vinařství. Do soutěže letos vinaři přihlásili téměř 530 vzorků vín. Druhé místo vybojovalo Vinařství Kosík z Tvrdonic. Bronzovou medaili pak získala firma Vinselekt Michlovský z Rakvic.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info